Lägg Bovieran i Norrliden

Kommunen vill förtäta, förtäta, förtäta och lägga Bovieran samt radhus i Funkaboskogen.
Jag har ett annat förslag, lägg den i till exempel Norrliden.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2013

Jag tror på att Kalmar behöver byggas ut mera och förtätas mindre.

I Norrliden håller det redan på att byggas ut vilket jag tror är en sund utveckling.

Ett annat förslag är att bygga radhusen på Varvsholmen. Visserligen är det redan bestämt att Bovieran och radhusen ska byggas i Funkaboskogen men jag anser att det är väldigt synd att mista så mycket av denna vackra skogsdunge som används flitigt.

Jag och mina grannar blev oerhört ledsna när vi hörde att man skulle bygga i skogen. Vi samlade en massa argument men kommunen lyssnade knapp.

För mig går det inte att på något sätt ersätta Funkaboskogen och nu är jag helt förtvivlad. Jag undrar: Varför har politikerna inte tagit oss grannars protester på tillräckligt stort allvar?

Johan Persson (S) som är kommunalråd lovar företagschefen för Bovieran, Göran Mellberg, att man skulle få bygga i skogen. Varför kan man inte ens diskutera att riva upp förslaget att bygga radhusen där?

Erik Svensson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.