Kyrkogården är församlingens ansvar

Svar på insändare i Barometern 2013-01-24
I torsdagstidningen anklagade signaturen Christer Mönsterås kommun för, som han tyckte, undermålig snöröjning vid Skogskyrkogården i Mönsterås.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2013

Kommunen ansvarar för snöröjning av kommunens gator, vägar, cykelvägar, kommunala parkeringsytor samt vid kommunens olika anläggningar, som till exempel brandstationer, skolor, äldreboenden med fler.

För detta arbete anlitar vi entreprenörer, som vi tycker gör ett bra arbete.

Mönsterås kommun har, sedan många år tillbaka en prioriteringsordning, som innebär att entreprenörerna snöröjer cykelvägar när det kommit fem centimeter snö och vägarna när det har kommit tio centimeter. För framförallt snörröjningen av cykelvägar har vi fått mycket beröm under årets stränga vinter.

Vi lever i ett klimat med vinter och snö och framkomligheten blir naturligtvis begränsad ibland.

Trafikverket sköter de stora vägarna; E22, riks- och länsvägarna och flera genomfartsleder, med tillhörande cykelvägar i kommunens tätorter.

På landsbygden sköter de enskilda vägsamfälligheterna snöröjningen. För detta arbete har de ett visst statligt och kommunalt stöd.

När det gäller kyrkogårdarna är det respektive församling, som ansvarar för snöröjningen.

Avseende Skogskyrkogården i Mönsterås ber vi er kontakta Mönsterås Församling. Det är inget, som kommunen ansvarar för eller har synpunkter på.

För tekniska kontoret

Thomas Nilsson, teknisk chef

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.