Kalmar har lång resa framför sig

Under förra veckan hände det som många kanske befarade skulle hända.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2011

En del till och med visste vilka skulle utföra detta, varför det skulle hända och kunde helt obefogad stämpla nationalitet, kön och kultur på dessa gärningsmän. Syftet var självfallet att försöka vinna röster, att försöka dela Kalmar ytterligare och att försöka etablera ett ”vi och dom” debatt.

I likhet med terrordåden i Norge försöker dessa krafter att så snabbt så möjligt döma människor och hänga ut dessa via både kommentarer i tidningar och på diverse blogg. Dessa är fullt medvetna att deras tid är begränsad och därför försöker vinna så mycket på så kort till så möjligt. Till skillnad från Norge, så har de haft gott om tid i Kalmar att fokusera på att ”dom” är anledningen till allt som händer i Kalmar.

Några vänner till mig, hårt arbetande människor, med utländsk bakgrund, blev bespottade i fredags i Berga av vuxna människor (svenskar) och fick höra ”Nu är ni glada, eller hur”.

Är det kollektiv bestraffning nästa? Om det visar sig att gärningsännen är svenskar, hur ska man agera då? På vem ska man spotta då? Är det ok för mina vänner att spotta tillbaka då?

Kalmar har en lång resa framför sig. Du och jag är ansvariga för resan.

Purmänniska

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.