Kalmar är en otrygg stad

Jag känner mig otrygg i Kalmar. En 26-årig man misshandlades och rånades i Kalmar.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2012

Detta är ett symtom på vad som händer i Kalmar län: varje dag, vardag som helg, rapporterar Barometern om misshandel, hot, andra överfall och stölder.

En allmänt uppluckrad moral och en betydligt mer liberal syn på alkohol ligger bakom, anser jag. Många går ut och roar sig och blir fulla. Kan man köpa hur mycket alkohol man vill eller är det smuggelalkohol?

Ambulanser får köra fulla och brottsoffer till akuten och polisen får köra överförfriskade till arresten eller ta hand om misstänkta. Vilket slukar resurser som kunde ha använts på ett bättre sätt!

Jag är förtvivlad över att våld och hat får härska och att det verkar vara få kriminella som är arbetslösa. Brottslingarna verkar kunna härja relativt fritt och spriten verkar flöda fritt.

Samhället har förlorat.

Otrygg medborgare

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.