Ingen hade sett Öholm

Vi var över hundra ölänningar som var samlade till ett kalas. Eftersom många just hade tagit del av att Gustaf Öholm var stolt över att han fört Ölands Turist AB mot konkurs, var det ett av kvällens stora samtalsämnen.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010

Det var en gåta för oss alla.

Gästerna på kalaset kom från i stort sett hela Öland. Därför blev det en ännu större gåta att Öholm sagt att det inte fanns en enda hembygdsförening eller sockenstuga som han inte besökt. Han hade rest 22 000 mil för det på 4,5 år. Det blir 22,2 mil per dag. Ingen av de över hundra församlade hade sett honom. Ingen hade hört att han varit i kontakt med någon av öns hembygdsföreningar. Sällskapet denna kväll representerade 20 av Ölands 31 hembygdsföreningar. Därmed undrade ju alla om Öholm överhuvudtaget besökt någon hembygdsförening alls.

På norra Öland har han invigt en julmässa på Skäftekärr och hållit något valborgstal och på södra Öland har han besökt Mellby Ör Inn, var det enda vi kom på.

Det är som med Jesus: många pratar om honom, men ingen har sett honom.

Förvånade ölänningar

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.