Håkan Juholts enkelhet kan ingen missa

Jag vill uttala mitt fulla stöd för de initiativ som riksdagsman Håkan Juholt, Oskarshamn, tagit i syfte att förnya partiets ledning och dess politiker efter den svåra valförlusten i årets val.
Nyheter • Publicerad 29 november 2010

Som ny partiledare för Socialdemokraterna ser jag dig, Håkan, som den bästa kraften att vända partiets nedåtgående trend och det skulle förvåna mig mycket om inte arbetarekommuner och partidistrikt i länet kommer att nominera dig till partiets ledare på extrakongressen våren 2011.

Din beskrivning i medierna om ett solidariskt samhälle ställer jag upp på till hundra procent. Vi socialdemokrater lyckades inte i valrörelsen förklara vad ett solidariskt samhälle innebär. Din enkelhet i förklaringen kan ingen missa. Att en som arbetar har ansvar för en arbetslös, att en frisk har ansvar för en som är sjuk, att en person utan familj också har ansvar för barnomsorgen, ett solidaritet är nödvändigt för att skapa tillväxt. Att vi i Sverige jobbar för varandra och inte mot varandra. Att ett solidariskt och varmt samhälle är mycket bättre än ett egoistiskt och kallt.

Vi behöver en person som med kraft kan föra ut partiets politik, som kan tala på ett sätt som vanliga människor förstår och känner igen sig i, som har en solidarisk syn på samhället och som håller rättvisan högt.

Jag anser att den personen är du, Håkan.

Ivan Pettersson

Socialdemokrat

Alsterbro

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.