Förvånad och förfärad!

Befann mig igår för första gången på kommunfullmäktigemöte i Mörbylånga kommun. Jag måste säga att det var skrämmande låg nivå på diskussionerna.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2011

Jag fick till min förvåning enbart se och höra ett fåtal relevanta inlägg som var grundade på fakta och vilja att komma någonstans med den aktuella frågan, men ett förfärande stort antal personangrepp, sarkastiska kommentarer utan relevans samt en oförmåga i att kunna skilja sakfrågan från sin egen person.

De få inlägg som lades fram med kunskap, fakta och förankring bemöttes av en imponerande uppvisning av olika så kallade härskartekniker. Tips till allmänheten: åk ner och titta en kväll, för att se vilka som faktiskt tar sitt uppdrag på allvar och vilka som med total respektlöshet för sitt uppdrag som förtroendevalda sitter och tjafsar som förskolebarn. Nej jag tar tillbaka: på förskolan är nivån på diskussionerna högre.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.