För få bussar till Emmaboda!

Jag är en tjej på 16 år som går i skolan i Nybro. Schemat som jag och resterande elever från min klass har är väldigt dåligt, eftersom vi slutar så sent.
Nyheter • Publicerad 27 november 2010

Sen får vi resande vänta ännu en timme till innan vi är hemma. Ganska mycket tid går på sätt till spillo eftersom vi får vänta på bussen. Bussarna borde gå oftare från Åkrahällskolan till stationen, och från stationen till Emmaboda och sen vidare.

Många vuxna har förutfattade meningar om oss ungdomar. De tror att vi bara är ute i samhället och ränner, istället för att plugga. Vi vet alla att utan utbildning så får man inget jobb. Men när ska vi ha tid att plugga om vi sitta och vänta på bussarna? Det är för kallt att plugga ute.

Därför ber jag ansvariga att överväga att sätta in fler bussar. Vi måste få mer tid till att plugga. Framtiden står på spel.

N.W

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.