Folk kör som idioter på bron

Det har under det senaste året varit en massa åsikter om hur man kör på Ölandsbron med anledning av reparationerna på bron.
Nyheter • Publicerad 1 april 2011
Insändarskribenten är irriterad över att många bilister leker poliser på Ölandsbron.
Insändarskribenten är irriterad över att många bilister leker poliser på Ölandsbron.Foto: 

Det finns folk som kör som idioter och slänger sig in precis framför bilen. Men dessa är inte värst. Det är i stället dessa idioter som till varje pris ska leka polis på bron. De ökar farten när någon vill köra om. Eller så stänger de till båda körfälten med sina bilar!

Men om alla verkligen höll avstånden som man bör i trafiken; det vill säga cirka 70–80 meter när man kör i 80–90 kilometer i timmen skulle trafiken flyta hela tiden utan en massa idiotstopp ideligen.

Men en del tycks på allvar tro att de kommer fortare fram om de ligger i arslet på bilen framför. När sedan den framförvarande bilen bromsar av någon anledning blir det tvärstopp i kön.

Om man håller ordentliga avstånd kan de som vill köra i vänster körfält och smita in i högerfältet vid broarbetena utan att den övriga trafiken påverkas det allra minsta! Det stora problemet är att de allra flesta i trafiken tycks ta det som en personlig förolämpning om någon kör om dem eller kör fortare än vad de själva gör. Då måste de agera polis och med alla till buds stående medel stoppa detta ”ofog”.

Birger Rommedahl, Öland

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.