Dåligt bemötande på Kalmarjouren

Skriver detta i största besvikelse från bemötandet jag fick av personen som jobbade på Kalmarjouren den 18 april 2014 klockan 20.40.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2014
Dagens insändarskribent är irriterad på bemötandet hon fick vid ett besök på Kalmarjouren.
Dagens insändarskribent är irriterad på bemötandet hon fick vid ett besök på Kalmarjouren.Foto: Paul Madej

Jag kom in till Kalmarjouren vid 20.40 då jag hade avtalad tid med läkare klockan 21.00 efter kontakt med 1177.

Ett dygn tidigare skar jag mig väldigt djupt och en läkare kunde inte ta emot mig den 17 april då denne var på dödsfall (helt acceptabelt). Jag fick då träffa en sköterska som tejpade om skadan, som fortfarande blödde efter 27 timmar – trots tejp.

När jag ankommer till Kalmarjouren börjar denna kvinna stå och gnälla inför mig som patient: ”De har mycket att göra, folk kommer in som varit sjuka i två veckor, detta ska vara avsett för akuta tider men alla kommer tydligen hit för att de är lediga i dag och väntar för länge”.

Sedan påtalar hon för mig att de finns inga anteckningar om att jag varit på Kalmarjouren den 17 april, jag förklarade att det förmodligen är för att sköterskan som jobbade där i går hade fullt upp och jag inte heller fick träffa en läkare.

Hon suckar lagom högt, står fortfarande och gnäller om hur mycket de har att göra och om att Kalmarjouren inte ska ta hand om folk som väntar för länge och ”passar på” när de är lediga.

Hon ska ta med mig till ett rum för att kolla på fingret, allt är mycket jobbigt för denna person, vill kolla på min skada och börjar berätta att man inte kan sy efter åtta timmar (vilket jag är väl medveten om) och då sa jag i värsta fall kanske de kan limma så att det slutar blöda i alla fall.

Det hela slutar med att jag är måttligt irriterad efter bemötandet vid receptionsdisken och jag lämnar rummet, jag träffar inte läkaren som jag hade avtalad tid med då det enligt denna person tydligen inte är nödvändigt för inget kan göras åt att det blöder från mitt sår efter 27 timmar.

Fruktansvärt besviken och arg över hur en person kan beklaga sig och behandla en patient så här. Med stor sannolikhet var det sista gången jag sökte hjälp hos Kalmarjouren, och ett gott rykte försvann med denna kvinna och hennes bemötande.

Maria Lundgren

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.