Bygg ut Jutegården inför framtiden

Det har enligt uppgift bedrivits någon slags lobbyverksamhet av kommunansvariga mot Juterådsgruppen.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2013
För att möta framtidens moderna äldreomsorg behövs en mötesplats för minst 250 personer och detta går att åstadkomma genom en utbyggnad av Jutegården mot centrum, skriver dagens insändare.Foto:   Arkivbild
För att möta framtidens moderna äldreomsorg behövs en mötesplats för minst 250 personer och detta går att åstadkomma genom en utbyggnad av Jutegården mot centrum, skriver dagens insändare.Foto:   ArkivbildFoto: 

Detta i syfte att invagga denna grupp i tron att de, genom att vara med i diskussionen på ett tidigt skede, ska känna sig del­aktiga och medbestämmande för ett förslag om en flytt av Jutegårdens verksamhet till en nybyggnation på kvar­teret Trädgårds­mästaren.

Denna horribla tanke och detta dumdristiga förslag om en flytt säger vi, Nybro PRO, ett unisont och rungande nej till. Vi är Nybros största pensionärsförening med cirka 1?200 medlemmar och jag kan gå i god för att samtliga våra medlemmar instämmer i denna uppfattning. Tror mig till och med veta att kommunens samtliga pensionärer, kanske med något undantag, också är av denna bondförnuftiga åsikt.

För att möta framtidens moderna äldreomsorg behövs en mötesplats för minst 250 personer och detta går att åstadkomma genom en utbyggnad av Jutegården mot centrum.

Under 2012 var Jutegården öppen 250 dagar med ett besöksantal på 16?723 personer och då är inte antalet besökare inräknat vid förenings- och privatuthyrning. Är det någon som vill bo i ett trygghetsboende med denna besöksfrekvens av allmänheten och med dessa öppettider?

Är det möjligtvis av ekonomiska skäl ni nu återigen är och tafsar på Jutegårdens verksamhet? I så fall kan jag hänvisa till mina insändare och mitt brev till Markus Lund vid detta tillfälle. Hoppas ni har dessa rader och vad undertecknad då föreslog i färskt minne eller kan ni ju plocka fram brevet. Ty det är väl diariefört?

Föreslog då ett flertal be-sparingsåtgärder inom kommunhusets förvaltning och organisation. Det som verkställts är en sammanslagning av vissa förvaltningar och det är ju förträffligt, fortsätt i den stilen, inte bara sammanslagningar utan också personalnedskärningar bland kommunens tjänstemän och politiker. Det finns många sköna slantar att spara med en slimmad personalstyrka inom kommunhusets väggar.

Jutegården är inte bara en lokal att befinna sig i utan det har skapats en identitet av denna fastighet och dess personal som står för något mer. Hoppas verkligen ni, kommunansvariga, förstår vilken enorm resurs ni har i alla personer som arbetar ideellt åt er.

Visa nu fullgod respekt och vördnad för denna kostnadsfria arbetsgrupp genom att utveckla, bygga ut och modernisera Jute­gården för framtiden till en mönsteranläggning av yppersta klass och som Nybro kommun kan känna verklig stolthet över.

Nybro PRO, genom Börje Ståhl, ordförande

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.