Behåll säkerhetskontrollen på flygplatsen

Det finns ett uttryck i amerikanska språket, som heter ”the Dumb Swedes”, de korkade svenskarna. Uttrycket är väl oförtjänt, åtminstone vad gäller svenskar i USA.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2013
Säkerhetskontrollen vid Oskarshamns flygplats behövs mer än någonsin, anser insändarskribenten.
Säkerhetskontrollen vid Oskarshamns flygplats behövs mer än någonsin, anser insändarskribenten.Foto: Per Hammenvik

Detsamma kan tyvärr inte sägas om myndigheterna i Sverige, som tvingar fram slopandet av säkerhetskontroller vid Oskarshamns flygplats.

Motiveringen skulle vara att flygplanen endast tar 19 passagerare, en mindre än gränsen på 20 personer, från vilken säkerhetskontroller är obligatoriska.

Man tar sig för pannan! Har dessa eländiga byråkrater följt vad som hände den 11 september 2001 då terrorister tog över fyra flygplan i USA och kraschade två av dem in i World Trade Center i New York och ett i Pentagon i Washington DC?

Har de funderat över vilket gyllene tillfälle för terrorister det skulle vara att krascha ett plan från Oskarshamn in i OKG-kärnkraftverken? Tänk ett varv till och behåll säkerhetskontrollen vid Oskarshamns flygplats! Den behövs mer än någonsin.

Klas Ringskog

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.