Arbetsförmedlingen svarar – "Den personliga integriteten är viktig för oss"

Det är tråkigt att du har upplevt ditt första besök på Arbetsförmedlingen så negativt. Vår ambition är att på bästa sätt ge en bra service till våra kunder.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2012

Ibland blir inte mötet som man har förväntat sig. Då är det viktigt att vi får reda på vad som är fel, så att vi kan rätta till det och förbättra våra möten med människor som besöker oss.

Den personliga integriteten är viktig för oss. Arbetssökande ska kunna prata fritt med sin handläggare utan att andra hör. Ibland kan det vara många nya arbetssökande på Arbetsförmedlingen och det blir trångt i våra lokaler. Men meningen är att du som arbetssökande ska kunna prata ostört med din handläggare.

I vårt uppdrag ingår att informera sökande om gällande regelverk i arbetslöshetsförsäkringen. Det gör vi bland annat vid ett antal gruppinformationer. Det är viktigt att våra arbetssökande får den informationen, för att de inte ska riskera att förlora sin ersättning. Du är välkommen att ta kontakt med mig och berätta mer om din upplevelse. Alla synpunkter från våra kunder är viktiga för att vi ska kunna förbättra oss.

Inger Schroeder

Arbetsförmedlingschef, Kalmar

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.