"Vi tänker på kommunens bästa"

Nyheter • Publicerad 15 mars 2010

Replik

Svar till Nicke Grozdanovski insändare den 11 mars 2010. Jag förstår inte vad Nicke Grozdanovski menar med sin insändare där han undrar om Centerpartiet har ändrat uppfattning om köpet av Boda Glasbruk. Centerpartiet och Alliansen har aldrig varit emot att Luffarmuseet skulle komma till kommunen.

När Glasbruksköpet var uppe i fullmäktige var frågan inte om Luffarmuseet skulle flytta till kommunen utan då handlade beslutet om köpet av glasbruket. Då tyckte både Centerpartiet och Alliansen att underlaget var bristfälligt både vad gällde hur man skulle utveckla och vad hela projektet skulle kosta kommunen.

Vid Centerpartiets kretsårsmöte för någon vecka sedan hade vi bjudit in Luffarmuseet med Hönsalotta och Snacke-Per för en stunds underhållning. När jag som ordförande i Centerkretsen tackade dem för en intressant och spexig föreläsning om luffarnas liv passade jag på att hälsa dem välkomna till kommunen och hoppades att de ska bli en turistmagnet för Emmaboda kommun.

Vi i Centerpartiet vill kommunens och skattebetalarnas bästa och då hoppas vi att Luffarmuseet kan bidra med sin del till att Bodaprojektet till slut kan bli bra för Emmaboda kommun. Nu när Glasbruket är köpt måste vi alla hjälpas åt så att det riskfyllda projektet går i lås.

Vi är inte sådana i Centerpartiet att vi vill att projektet ska misslyckas bara för att vi ska få rätt utan som läget är nu tänker vi på kommunens bästa.

Göran Eriksson

(C) ordförande i Emmaboda kommunkrets

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.