Utförsäkrad från Försäkringskassan

Nyheter • Publicerad 31 mars 2010

Måste få berätta vad som händer när man blir utförsäkrad från försäkringskassan! Är sjukskriven 25 procent för depression. Fick alternativen: 1) jobba heltid, 2) ta tjänstledigt och skriva in mig på arbetsförmedlingen!

Det fick bli alternativ två eftersom jag inte orkar jobba heltid. Vad tror de egentligen, att om de krånglar tillräckligt mycket så blir jag nog frisk så att jag kan jobba 100 procent?

Så jag fick ta tjänstledigt 25 procent och träffa en handläggare på arbetsförmedlingen för att gå ett arbetslivsintroduktionsprogram. Mina skattepengar går till en låtsaslek på arbetsförmedlingen, de som de behöver hjälpa är de som är arbetslösa på riktigt. Jag kan ju inte ta något jobb eftersom jag är sjukskriven på samma procent som jag är arbetslös på. Och papperna som ska skickas till a-kassan är ingen lek, jag är högskoleutbildad och det är tur det. Blanketterna är så krångliga att det inte är sant!

Detta känner jag måste bli en ändring på! Staten lägger skattepengarna på helt fel ställe enligt mig.

Förundrad av försäkringssystemet

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.