Toaletten var skitig, nedklottrad och trasig

Sist jag var på sjukhuset i Kalmar i samband med en röntgenundersökning gick jag på toaletten vid huvudentrén. Där var det skitigt, nedklottrat och trasigt.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2010

Det såg mer ut som en toalett på någon av landets bortglömda tågstationer än på ett modernt sjukhus.

Hur kan man låta det gå så långt och hur kan ledningen strunta i personalens larm om situationen utan att riskera sina jobb?

Anledningen till att man från första början byggde sjukhus var för att folk behövde komma till ett rent och lugnt ställe med gott om plats för att tillfriskna. Den tidens smutsiga och trånga bostäder försvårade för läkarna att behandla och bota sina patienter. Nu har de flesta av oss rent, snyggt och luftigt hemma medan sjukhusen har blivit trånga och smutsiga. Dessutom har vi sängar som går att sova i, till skillnad från Kalmar sjukhus. Efter en fallolycka var jag tvungen att stanna en natt där i en smal hård och alldeles för kort säng. Trots smärtan skrev jag ut mig själv på morgonen och åkte hem till min egen sköna säng istället.

Det är ju också ett sätt för sjukhuset att spara pengar - hålla så låg standard att man skrämmer bort patienterna!

Vill bara tillägga att all personal jag träffat genom åren på Kalmar sjukhus har varit toppen och jag hoppas att ledningen tar tag i problemen och förbättrar deras arbetssituation.

Magnus Gustavsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.