Strängare regler för alla?

Nyheter • Publicerad 17 mars 2010

Sjukskrivning

Läser i Barometern att kommunalrådet Lisbeth Lennartsson i Borgholm känner sig kränkt och därför är sjukskriven till 75 procent.

Utan att ha någon som helst insyn i hennes situation kan jag förstå att upplevelsen av att vara kränkt måste vara mycket jobbig. Jag ifrågasätter inte alls detta på något sätt och jag unnar Lisbeth Lennartsson och alla andra att vara sjukskriven när så behövs.

Det som förbryllar mig är dock att Lisbeth Lennartsson har lyckats bli sjukskriven över huvudtaget. Med dessa nya försäkringsregler borde det vara näst intill omöjligt att bli sjukskriven för upplevelsen att vara kränkt. Är kränkningen bevisad? Har försäkringskassan frågat Lisbeth Lennartsson vad hon kan göra i stället?

Som sagt, jag ifrågasätter inte Lisbeth Lennartssons mående eller hennes rätt till sjukskrivning. Men jag är förvånad över att inte försäkringskassan gör det eftersom de gör det i så många andra fall. Och jag undrar så smått om dessa strängare regler gäller alla?

Anne Johansson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.