Annons

Sponsorerna har ställt upp för Nybro Vikings

Nyheter • Publicerad 5 februari 2010
Nybro Vikings - ett starkt varumärke som sponsorerna ställer upp på.
arkivfoto: Johanna Eriksson
Nybro Vikings - ett starkt varumärke som sponsorerna ställer upp på. arkivfoto: Johanna ErikssonFoto: 

Det är tufft att få ekonomin att gå ihop i en hockeyklubb. För styrelsen gäller det att sätta lagom resurser för att få ihop ett bra lag, medel för resor, material och personal runt laget och på kansliet. Samtidigt ska vi lägga en realistisk inkomstbudget. I vår förening som i alla andra hockeyklubbar betalar föräldrarna ungdomsverksamheten och klubben juniorverksamheten och A-laget ska finansieras genom inkomster från matcher och sponsorer.

Förra säsongen var ett besvärligt år, Nybro Vikings åkte ur allsvenskan och vi fick ett stort ekonomiskt underskott. Inför denna säsong gjorde vi personalförändringar, en lägre spelarbudget och i övrigt besparingar för att anpassa oss till division 1. Vi budgeterade även med lägre publik- och sponsorintäkter. Vi har ett mål att komma tillbaka till Allsvenskan men det får ta några år. Gör vi det snabbare så är det bonus. Ett led i denna långsiktiga satsning är att anställa Torgny Bendelin som ny tränare.

Annons

Ishockey på näst intill elitnivå är dyr. Samtidigt är Nybro Vikings och hockeyn i Nybro ett starkt varumärke, kanske det mest kända kopplat till Nybro, då Orrefors och, Kährs och andra starka varumärken inte har Nybro i sitt namn. Samtidigt drar Vikings matcher överlägset mest publik när det gäller arrangemang i regionen efter Kalmar FF. På söndag den 7 februari kommer vi att ha långt mer än 2000 åskådare på vår match mot Tingsryd. I klubben jobbar men än 100 ideellt under säsongen vilket vi är mycket glada för. Vi har också en stor ungdoms- och juniorverksamhet som är viktig både idrottsligt och socialt.

Vi har problem med ekonomin beroende på det stora underskottet från 2009 och på att vi haft dåligt med publik under hösten och alla de intäkter som kommer runt matcherna som har minskat. Däremot har våra sponsorer och samarbetspartners ställt upp på ett fantastiskt sätt.

Klubben jobbar nu med en mängd åtgärder för att klara ekonomin och samtidigt utveckla klubben. Vi har efter nyår haft mera publik i allettan, våra sponsorer har ställt upp som aldrig tidigare på en- och tvåkronan inför matchen mot Mariestad den 14 februari då sponsorerna bjuder på entrén. Vi kommer att genomföra en mängd andra aktiviteter för att klara årets bokslut.

Vi vill i klubben nu ha fokus på hockeyn och verksamheten. Vi ska göra en bra avslutning i allettan och jobba med minskade kostnader och högre intäkter. Vi tror att Nybro med omkringliggande region tycker det är bra att det finns ett hockeylag i Nybro på hygglig nivå.

För Nybro Vikings IF

Styrelsen genom Magnus Hammarstedt och Stig Davidson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons