Rasismens vindar sveper över Sverige

Nu sveper kalla vindar över Sverige. Rasismens vindar. Fast inte från Sverigedemokraterna.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2010

Nej, den rasismen är en mild västanfläkt mot den omvända rasismen från hysteriska, "rättfärdiga", politiker från vänster till höger inklusive mitt eget parti och media som öser tillmälen över en stor folkgrupp i Sverige. Var har jag sett detta förut? Jo, under kulturrevolutionen i Kina. Eller varför inte 30-talets Tyskland? Nu har precis det hänt som jag själv och många andra varnat för.

I stället för att ta en öppen debatt om invandringen i Sverige och erkänna människors rädsla (inte fientlighet) och försöka förklara hur man tänker om arbetslöshet och åldringsvård kontra invandring som troligen skulle ha lett till en isolering av Sverigedemokraterna, har man drivit 300 000 medborgare (och sannolikt mångdubbelt fler sympatisörer som inte vågade rösta på SD) i en bakvänd rasism och klumpat ihop dem till en grupp som bara är värd förakt. Heder till Herman Lindqvist i TV4:s morgonprogram där han försöker förklara varför så många röstade på Sverigedemokraterna. Att det handlar om en rädsla som är naturlig för mänskliga samhällen, en rädsla som alltid har funnits i alla samhällen och som borde ha konfronterats i stället för att klassas ned som rasism, främlingsfientlighet, nazism och så vidare.

P.S. Jag skriver detta därför att jag röstar för frihet och tolerans det vill säga liberalt.

Erik Bjurström

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.