Nu räcker det med våldsamheterna, Israel!

Ännu en gång har Israel krossat barriären för vad många kallar för rätten till att hjälpa andra ur ett humant perspektiv.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2010

Att avböja stater från att komma in i deras territorium vore en politisk demokratisk aktion men efter händelserna som ledde till att ett tjugotal människor mist sitt liv och nära sextiotalet skadats på hjälpkonvojerna, Ship to Gaza, måste de världsliga organen så som FN och EU sätta den israeliska staten inför rätta och granska landet utifrån humanitära synvinklar.

Båtarna hade målet att förse Gaza-remsan med 10 000 ton förnödenheter såsom mat, elektronisk utrustning och byggmaterial. Hur kommer det sig att den israeliska staten kan bete sig på detta vis utan direkta konsekvenser? Och hur kommer det sig att världen ännu inte öppnat ögonen för krisen i Palestina?

Motargumenten av den israeliska staten, sionister och Israelanhängare är att de skickat 48 000 ton mat till Gaza under tre månader, men kollar man lite noggrannare på siffrorna utifrån de 1,5 miljoner som bor i området kommer man fram till att det endast handlar om 3,5 hekto mat per person. Varför kan man då inte acceptera förnödenheter från andra länder till framförallt Gaza? Humanitära skäl ska alltid gå före politiska aktioner stater emellan och det är FNs roll att se till att detta följs.

I övrigt tycker jag att Niklas Wykman, ordförande för MUF, måste lära sig att diskutera utifrån fakta och erfarenheter med kommentarer som att "Ship to Gaza är terrorister" borde han faktiskt lämna sin post som ordförande för en person som kan föra sig politiskt korrekt.

Tid för Israel att förstå, att Gaza behöver hjälp på sin platå. Hur kan hjälpkonvojer utsättas för våld, jo på grund av att världen är såld. Såld för att Israel ska få kalasa, men idag står vi upp och skriker FREE GAZA!

Alexander Louhichi, Kalmar

Invandrare För Sverige

Fler kommentarer i ämnet:

Nytt Ship to Gaza

Vi bör agera! Åtminstone för de lidande i Gaza, på Västbanken och för de palestinier i långtidsförvar i flyktingläger i Libanon. Ett nytt Ship to Gaza bör skapas. Hjälp till! från ord till handling. /Erik

Ta konsekvenserna

Befolkningen i Gaza har valt Hamas, som har som mål att utplåna staten Israel. Då får man i Gaza ta konsekvenserna. Vill befolkningen däremot ha fred, så måste man rösta fram politiska företrädare som vill erkänna staten Israel. /P.E

Fruktansvärt naivt och tragiskt

Grattis till alla som igen har lyckats provocera fram en våldsupptrappning, detta kommer bara att fördröja en fredlig lösning i området. De som får fortsätta att lida är palestinierna, vinnarna är Hamas som på nytt får oförtjänad uppmärksamhet. /Bengt

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.