Lika värde oavsett kön

Nyheter • Publicerad 11 mars 2010

Kvotering

Kvotering är det mest förnedrande jag kan tänka mig. Jag har vid ett flertal tillfällen blivit tillfrågad om styrelseposter i olika sammanhang och den frågan jag ställt varje gång är: Vill ni att jag skall vara med för att jag kan tillföra något eller är det bara för att ni skall fylla en kvot? Jag har aldrig fått ett rakt svar på den frågan.

Som människa vill jag gärna bli respekterad för den jag är, inte för mitt kön. Jag har suttit med i styrelser som varit väldigt starkt mansdominerade och jag har sedan några år tillbaka beslutat att jag kan lägga min tid och energi på bättre saker än sitta med i styrelser bara för att jag är kvinna, inte för att jag kan tillföra något till verksamheten.

Jag vet mitt värde och jag vet vad jag kan tillföra men att slåss mot väderkvarnar har jag gett upp.

Vi är alla olika, varken sämre eller bättre, och ju förr vi inser det och tar tillvara på alla de fina egenskaper vi fått som människor oavsett kön desto bättre.

Eva

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.