Ja tack till flumvård i form av andlig kirurgi

Vad gör man när traditionell sjukvård och behandling inte hjälper?
Nyheter • Publicerad 3 juni 2010

Ja, vill man inte fortsätta att stå samhället till last i form av sjukskrivning och dyr medicinering så söker man alternativ. Utsikten att leva med sitt/sina problem resten av livet vill man knappast acceptera.

För ett par år sedan fick jag privilegiet att lära känna kvinnan som fått gåvan att praktisera andlig kirurgi. Jag rådde min sambo att ta kontakt med henne efter år av smärtsamma ryggproblem och där otaliga behandlingar hos både sjukgymnast och kiropraktor gått bet. Han är den typen av människa som är milt sagt skeptisk till healing och dylika metoder, men var tillräckligt desperat för att prova. Hon kan ju i alla fall inte skada mig, suckade han. Efter totalt fyra behandlingar var han i det närmaste symptomfri. I dag, två år senare, lever han ett normalt liv och kan röra sig obehindrat.

Det är fruktansvärt beklagligt och upprörande att läkare kan se denna kvinna som ett hot och till och med vill åtala henne för kvacksalveri. Varför kan man inte se det fantastiska i att människor som är dömda till kronisk sjukvård genom hennes försorg blir friska? Hur ofta hör man inte talas om patienter inom traditionell sjukvård som blir felbehandlade med ödesdigra konsekvenser. Mig veterligen gäller det ingen av alla de som fått andlig kirurgi.

Erika Gunnarsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.