Ingen brydde sig om barnen som kom i kläm

Mediamarkt hade special erbjudande på en lock- och plattång för två helger sedan. Jag åkte dit med min sambo och våra små barn som båda är under två år.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2010
Rusningen på Mediamarkt blev riktig otäck, tycker signaturen Emma. Foto: Malin Gustavsson
Rusningen på Mediamarkt blev riktig otäck, tycker signaturen Emma. Foto: Malin GustavssonFoto: 

Det var massor av folk och personalen plockade inte fram varan förrän klockan var slagen prick tre.

Vilket liv och trängsel det blev! Folk bara tryckte sig framåt. Man kom varken fram eller bak. Barnvagnen välte. Jag fick upp min dotter i famnen och försökte hålla henne högt upp så hon fick luft. Hon var skräckslagen och gallskrek i panik!

Människorna brydde sig inte om barnen som klämdes! En del skrek att det fanns små barn men ungdomar och de vuxna människor i 50-årsåldern brydde sig inte! Det var hemskt!

Personalen stod vid sidan om och skrattade och fotade det hela. Jag tycker inte att det var proffsigt! Tänk om ett barn hade fått sätta livet till i den hemska trängseln för en liten plattång.

Personalen skulle ha ordnat kösystem. Hade något hänt så hade de blivit stämda upp över öronen. Nej, aldrig mer Mediamarkt i Kalmar för mig och min familj!

Jag kan verkligen inte förstå hur man som vuxen människa med egna barn och kanske till och med barnbarn kan bete sig på det viset, trängas och puttas och vara beredd att offra ett barns liv för en plattång.

Kan du?

Emma

Svar direkt:

Tack för din reaktion, det var ett otroligt tumult och jag var precis själv vid tängerna när de plockades fram.

Det var verkligen kaos i samband med detta erbjudande.

Jag och mina medarbetare kunde inte föreställa oss att det skulle bli så mycket trängsel och kunder som inte visar hänsyn till framförallt små barn och andra medmänniskor.

Det vi lärde oss av var att kunderna fick ställa sig i en kö inför varje klockslag vid de andra erbjudandena under lördagskvällen och söndagen och då funkade allt mycket bra.

Jag är mycket ledsen över hela situationen som drabbade både din familj och andra vid detta erbjudande.

Hoppas att jag på något sätt kan få se dig här igen under normala förhållanden vore mycket tacksam om du vill kontakta mig då jag inte har några uppgifter på var jag får tag på dig.

Vi har lärt oss en läxa.

Patrick Svanström

Vd, Mediamarkt Kalmar

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.