Hyresgästerna vill inte betala

Vi har nu kunnat läsa att Alliansen vill att Nybro Bostads AB ska ta över ansvaret för Kvarnbackens ombyggnad. Vi från Hyresgästföreningen vet vad detta innebär.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2010

NBAB:s hyresgäster sparade underhållsfonder kommer att tas i anspråk för att finansiera ombyggnaden, och detta innebär att NBAB:s ekonomi kommer att täras. Alliansen är fullt medveten om detta, men det gör att kommunen inte behöver göra några investeringar i Kvarnbacken utan bara plocka hem pengar vid en försäljning.

Vi vet vad ombyggnaden av Linneahemmet kostade kommunen.

Christina Davidsson, företräder du politikerna eller vid NBAB? Aktiebolagslagen gör helt klart vilket intresse du ska företräda.

Hyresgästföreningen motsätter sig att NBAB ska ta över ansvaret för Kvarnbacken. Denna ombyggnad är en kommunal angelägenhet och inget NBAB ska syssla med. Alla kommuninvånare ska vara med och finansiera ombyggnaden och inte bara NBAB:s hyresgäster och indirekt de hyresgäster som bor hos privata fastighetsägare.

Hyreskraven kommer att påverkas framöver.

När det Kungshallshemmet så måste det hända något nu när det inte finns någon intressent. Riv kåken!

Pieter Dahlström

Hyresgästföreningen

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.