Hur mycket kostar Barometerns fyrverkeri?

Tack, Marianne Rabell, för din insändare införd 1 oktober angående Barometerns planer på fyrverkerier också inför kommande nyårshelg.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2010

Mina åsikter överensstämmer helt med dina. Att kompensera den miljöförstöring, som fyrverkerierna bidrar till, med en miljöavgift, vill jag kalla för vår tids avlatshandel.

Fyrverkerierna bör stoppas inte bara av miljöskäl och av omsorg om våra vettskrämda fyrbenta vänner utan också av ekonomiska skäl.

Som prenumerant av Barometern kräver jag att få en exakt uppgift av hur mycket pengar som budgeterats för fyrverkerierna år 2010 (inklusive miljöavgiften). Då jag tror, att flera prenumeranter än jag är intresserad av en sådan uppgift, bör svaret publiceras i någon av tidningens spalter.

Eva Särne

Svar direkt:

Pris och villkor i affärsuppgörelser med andra företag kan vi tyvärr inte offentliggöra, men miljöavgiften är två procent av priset. Om den allmänna meningen är Barometerns fyrverkeri ska läggas ner tar vi det under omprövning. Avsikten är förstås att ordna något trevligt i Kalmar.

Gunilla Sax

Tidningschef

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.