Annons

Höga patientbetyg för vården i Kalmar län

Nyheter • Publicerad 26 februari 2010
Foto: 

Vård

Nyligen presenterades resultatet av en rikstäckande patientenkät. Syftet är att undersöka patienternas upplevelser inom primärvårdens när det gäller kvalitet, tillgänglighet, bemötande med mera. Undersökningen visar att patienterna i Kalmar län är de mest nöjda i landet. Landstinget i Kalmar län rankas antingen bäst eller näst bäst bland Sveriges landsting.  

Annons

Medarbetarna inom landstinget i Kalmar län har anledning att känna sig stolta över resultatet. Enkätsvaren visar att medborgarna överlag är nöjda med den vård som ges. Det är ett högt betyg för landstingets mycket kompetenta och engagerade medarbetare. Särskilt glädjande är det att patienterna är nöjda med tillgängligheten och bemötandet. Som medborgare och skattebetalare har man rätt att få vård i tid. Det är också viktigt att all vårdpersonal bemöter patienterna med respekt och visar stor hänsyn.

Resultatet är ett kvitto på att landstingets arbete de senaste åren för att förbättra tillgängligheten och bli mer patientfokuserad har varit lyckosamt.

Nu gäller det att vården inte slår sig till ro. Den här typen av undersökningar är viktiga för att ta nya steg framåt. Där det finns förbättringsområden måste handlingsplaner sättas in. Genom att lyssna på patienterna måste landstinget fortsätta att förbättra vården där det finns brister. Jag tycker att sjukvården i allmänhet behöver bli bättre på att utvärdera sitt arbete och utifrån patienternas synpunkter genomföra förbättringar. Jag vill att Landstinget i Kalmar län ska bli ännu bättre på att involvera patienterna i utvecklingen av vården. Det är en av de viktigaste framtidsfrågorna!

 

Anders Henriksson

(S) landstingsstyrelsens ordförande

 

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons