Det är inte populism att lyssna på människor

Nyheter • Publicerad 22 mars 2010
Diskussionen om placeringen av Torsås bibliotek fortsätter. Insändarskribenten menar att större vikt måste visas allmänhetens åsikter.
Diskussionen om placeringen av Torsås bibliotek fortsätter. Insändarskribenten menar att större vikt måste visas allmänhetens åsikter.Foto: 

Replik

Svar på Roland Swedestams replik i Barometern den 16/3. För dig Roland och för oss som är så unga och friska så är det enkelt att gå några hundra meter. Men vi har människor i vår kommun som har svårt att röra sig som måste använda rollator eller rullstol för att förflytta sig både på grund av ålder och på grund av sjukdom. Dessa människor vill också besöka biblioteket.

Du nämner Korrs bibliotek, har någon talat med Korr om de är intresserade av att flytta sitt bibliotek? Om jag har förstått rätt används Korrs bibliotek klockan 07.00–21.00. Om kommunen ska kunna hålla de öppettiderna behövs det rejäl förstärkning.

Byggnaden är helt klart i behov av renovering men det är även övriga lokaler i skolan. På vårt möte i bygdegården kom det fram att det inte finns någon strategisk plan för hur renoveringen ska genomföras. Var ska alla människor som nu finns i vita skolan placeras?

Enligt Tommy Nyberg, med uppgifter från TFAB, skulle hyran för ett ombyggt bibliotek i skolan stanna på 1,2 miljoner kronor. Vi fick också veta att Torsås Fastighets AB, TFAB, har cirka 3 miljoner kronor att renovera för. Det finns andra lokaler i skolan som är i större behov av renovering.

Att Roland Swedestam kallar detta för ett populistiskt utspel får stå för honom, enligt min och Centerpartiets åsikt måste man lyssna på människorna som blir berörda, och både allmänhet och anställda känner oro inför ett bibliotek i vita skolan.

För övrigt noterade vi i Centerpartiet att ni, som lagt förslaget, inte deltog i informationsmötet som vi anordnade.

Irma Folkesson

Centerpartiet

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.