Betygsätt lärare

Nyheter • Publicerad 12 mars 2010
Foto: 

Betygsättning

Som gymnasieelev blir man betygsatt i alla kurser man läser. Som gymnasieelev får man personliga omdömen av respektive lärare. Var finns elevernas krav?

För att lärare och elever tillsammans ska kunna utvecklas i skolan behövs feedback från respektive part. Eleverna blir betygsatta för den kunskapsnivån kursen säger att de uppnått, men hur ser man vilken kunskapsnivå läraren ligger på? Ser man konkret hur lärarens prestationsförmåga är?

Ett betyg på en elev är ett myndighetsbeslut, medan en utvärdering på en lärare inte är det. Den utvärdering som många elever skriver i slutet av kursen granskas endast av läraren själv. Det tycker vi är fel. Utvärdering är en ypperlig möjlighet för skolan att få respons på sina arbetsresurser. Det är eleverna som sitter i skolbänken, som känner läraren i sitt yrke bäst. Det är deras framtid som läraren bygger grunden till. Därför vill vi att alla ska utvecklas. Med ännu bättre lärande, får vi ännu mer kunskap.

Sarah Söderberg

ordförande MUF Kalmar

Linda Jonsson

MUF Nybro

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.