Barometerns nyårsfyrverkeri saknar logik

Bästa Gunilla Sax! Hur intelligent är det att först skjuta upp fyrverkeripjäser och sen kompensera med att betala miljöavgift?
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2010
Så här såg det ut vid Barometerns fyrverkeri 2008.
Så här såg det ut vid Barometerns fyrverkeri 2008.Foto: Anders Johansson

Efter tsunamin ställde Barometern in nyårsfyrverkeriet och skänkte pengarna till de drabbade. Vi var många som tyckte att det var ett klokt och hedersamt drag. Vi var nog lika många som hoppades att detta skulle bli ett trendbrott. Men ack!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel avböjde bestämt fyrverkeri över Stockholm på sin bröllopsdag. Av miljöskäl.

Är Barometern med på noterna nu då? Icke!

Personligen kan jag inte se någon logik i att ställa till med fyrverkeri, och sedan stilla sitt dåliga samvete med att betala miljöavgifter.

Trevligt? Nja, om jag sätter det i relation till den enorma kostnaden, som vi vet att det är, alla stackars fåglar och djur som man skrämmer slag på samt de giftiga partiklar som sprids, så känns det snarare otrevligt.

Marianne Rabell

Svar direkt:

Om det är ett allmänt önskemål att vi slutar med fyrverkeriet får vi fundera på det, men min bild är att det är precis tvärtom.

Fyrverkeriet uppskattas mycket, och har blivit en festlig tradition för många. Att kompensera med en miljöpeng kan väl inte vara fel?

Gunilla Sax

Tidningschef

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.