Barometern är ingen miljöbov

Snälla Barometern! Lägg inte ner nyårsfyrverkeriet!
Nyheter • Publicerad 14 oktober 2010
Så här välkomnades 2010 i Kalmar när Barometern bjöd på nyårsfyrverkeri.
Så här välkomnades 2010 i Kalmar när Barometern bjöd på nyårsfyrverkeri.Foto: Paul Madej

Med all respekt för välmenande synpunkter på nyårsfyrverkeriets bidrag till miljöförstöring hoppas och tror jag att Barometern ändå vill fortsätta sitt traditionella fyrverkeri på nyårsafton.

Fyrverkeriet är till stor glädje för så många, inte minst barn, som gläds över det festliga och färgsprakande skådespelet. Själv har jag ett barnbarn som hela året har talat om det fina fyrverkeriet och verkligen längtar efter att få se det i år igen. Stor besvikelse således om det ställs in.

Jag försöker på alla sätt vara miljövänlig - odlar ekologiskt, sorterar noggrant, byter till miljövänliga lampor och andra produkter - MEN man kan inte driva allt miljötänkande in absurdum. Och jag tycker inte att Barometern är en miljöbov när man ordnar en trevlig avslutning på det gamla året med ett festligt fyrverkeri.

Att som prenumerant kräva exakta uppgifter om kostnaden för fyrverkeriet förefaller mig enbart dumt!

Mormor

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.