Använd god svenska på ledarplats

I torsdagens osignerade ledare kan man bland annat läsa att "Reinfeldt är bäst när han dissar sig själv", vidare att "Borg ger sig sällan själv cred".
Nyheter • Publicerad 30 juni 2010

Trots att jag nog är hyfsat allmänbildad vet jag inte riktigt vad "dissa" här står för. I min barndom kunde det möjligen betyda spädbarns sätt att inta föda. "Cred" är väl hämtat från amerikanskt affärsspråk. Jag vill med denna insändare inte be om en översättning men väl om att man i ledartext använder god svenska. För populärjargong finns det som bekant gott om utrymme på andra platser i tidningen.

Svenska åt svenskarna

Barometern svarar:

Ledarsidan i Barometern-OT tillåter sig ibland att provsmaka på nysvenskan. Anhopningen exotismer antydde förhoppningsvis att det denna gång var en medveten avvikelse från ärans och hjältarnas språk. Blev det obegripligt, ber vi om ursäkt och lovar bättring.

Ulf Wickbom

Politisk redaktör

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.