Akuten borde byta namn till långvården

Hur kan landstinget skryta med att vi har så korta väntetider när ett av våra bekantas barn som skadat sin armbåge fick sitta i 13 timmar på akuten och sex timmar innan läkaren tog sig ner till denna tioåring.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2010

Är det detta landstingsdirektören Raastad anser vara kvalitet och det vi skryter med. Om det är så att det inte finns läkare på akuten som kan hjälpa till, ja då vet jag inte vad vi ska ha en akut till. Jag tror att våra direktörer och landstingspolitiker inte har så stor aning vad som sker på själva golvet där vårdpersonalen finns.

Vi betalar alla landstingsskatt och kan kräva att det finns läkare som kan ta hand om oss när vi blir skadade, framför allt på en akut. Vad kommer hända om det kommer någon med en hjärtinfarkt? Troligen kommer han att dö om han väntar i 13 timmar på att få hjälp.

SS

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.