Lysningsmottagning med gadd

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling fick en present med gadd vid den andra lysningsmottagningen på Kungliga slottet på tisdagen.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2010
ronprinsessan Victoria och Daniel Westling tar emot en lysningsgåva från Sveriges Biodlares Riksförbund gåvan bestod av ett hundra tusen bin och överlämnades av Förbundssekreterare Michael Cornell, ordförande Jonny Ulvtorp och stockholms ordförande Lotta Fabricius Christiansen under tisdagens lysning på kungliga slottet.
ronprinsessan Victoria och Daniel Westling tar emot en lysningsgåva från Sveriges Biodlares Riksförbund gåvan bestod av ett hundra tusen bin och överlämnades av Förbundssekreterare Michael Cornell, ordförande Jonny Ulvtorp och stockholms ordförande Lotta Fabricius Christiansen under tisdagens lysning på kungliga slottet.Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Sveriges biodlares riksförbund överlämnade nämligen – i form av ett presentkort – 100 000 bin. Tanken är att honungsproducenterna så småningom ska få flytta till kronprinsessparets hem vid Haga slott.

Landshövdingarnas gåva till bröllopsparet var mer traditionell: ett par antika silverkandelabrar i empirstil. Länsstyrelserna och Stiftelsen Ostindiefararen Götheborg bjuder också kronprinsess- och kungaparet på festkväll på Götheborg den 16 juni. Fartyget anländer till Stockholm några dagar före bröllopet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.