Kommer vi få men för livet av det här?

Nyheter • Publicerad 20 januari 2013

I fredags var jag och Anders på hockey. I en av pauserna sitter vi och småpratar och musiken strömmar ur ishallens högtalare. Plötsligt kommer det en bra låt, perfekt för ett spinningpass och jag vänder mig om till Anders och säger ”Lyssna! Den här låten har perfekt takt att spinna till!” Anders tittar på mig och säger med lugn röst ”Elin, vi har blivit skadade av det här.”

Ja, kanske har vi blivit skadade. Eller har vi bara blivit mer medvetna? För var dag som går, ju närmare Göteborgsvarvet vi kommer, desto mer och mer går tankarna till utmaningen. Vad stoppar jag i mig? Hur ska jag genomföra detta träningspass på bästa sätt? är frågor som dagligen snurrar i huvudet. Ett annat samtal jag och Anders hade på hockeyn var kolhydrater, proteinpulver och kötthalten i korv. Ja, ni hör ju. För ett par månader sedan hade jag överhuvudtaget inte funderat över det men idag gör jag det. Skadad eller mer medveten? Mer medveten om du frågar mig.

Det blev en vinst för IK Oskarshamn och Anders och jag skiljdes åt, för att mötas igen 14 timmar senare på gymmet, tillsammans med resten av utmanargänget. Vi har en fantastisk stämning mellan oss och utan de andra skulle det kännas betydligt jobbigare att gå ut i snöyran en lördag förmiddag. Men, när jag möts av att Cristoffer kör ”PT, PT, PT” från reklamen på tv, kan jag ju inte göra annat än att le och glömma hur jag tidigare pulsade i snön. Under träningspasset höll jag däremot igen med leenden. José körde hittills, enligt mig, det tuffaste passet med oss och vi satt nog alla med både skakiga ben och armar efteråt.

I morgon börjar en ny vecka och den kommer innehålla både kettelbell, boxning, egna träningsprogram och spinning. Jag har infört en ny vana, att träna en stund innan jobbet några dagar i veckan. Jag och pensionärerna står och huttrar utanför Arena Oskarshamn vid kl. 6 på morgonen. När man kommer MÅSTE man säga ”god morgon” till alla som står där. Det hör till har jag förstått. En farbror brukar till och med spexa lite och säga ”morrn morrn!” och sen småpratar de lite om hur mycket snö det har kommit under natten. Väl inne i värmen går några in i simhallen och några möter jag ännu en gång inne på gymmet. En morgon satt två damer på varsin motionscykel och diskuterade kakrecept. När jag blir pensionär vill jag också gå till gymmet och diskutera kakrecept med en väninna. Undra om jag fortfarande kommer kunna hävda att jag är mer medveten då?

Trevlig (tränings)vecka!

Elin Bergstrand

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.