Valdix i valet och kvalet

Andreas Valdix har fått ett nytt bud från IK Oskarshamn.
– Jag bestämmer mig innan onsdag, sa han till OT på söndagskvällen.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
Foto: 
Andreas Valdix har svårt att bestämma sig.
Andreas Valdix har svårt att bestämma sig.Foto: Daniel Svensson

Följetongen Andreas Valdix rullar vidare. För ett par dagar sedan fick han ett nytt, förbättrat kontraktsförslag från IKO-sportchefen Tommy Salo.

Han har även fått ett två veckors-try out med Malmö och ett förslag från Tingsryd.

– Malmö känns inte aktuellt. Två veckor i princip utan betalning känns ganska avlägset. Sedan har jag ju alternativet att vänta in något från utlandet eller att spela matcher med Pantern i ettan för att komma i gång, säger Valdix, som längtar efter att få komma i gång och spela.

– Oskarshamn är det lag som visat mest konkret intresse och jag är sjukt sugen på att komma i gång. Samtidigt vill jag verkligen att det ska kännas rätt när jag väl lirar. Jag funderar fram och tillbaka varje kväll.

Vad är det som gör att du tvekar på Oskarshamn?

– Det är väl pengarna. Hockeymässigt är det inga problem, jag vet att jag trivs. Det nya budet är bättre, men inte riktigt vad jag hoppats på. Vi får se om jag lämnar något motbud eller om det här är ”that?s it” från Salo.

Valdix berättar att han fått övertalnings-sms från Smålandskusten de senaste dagarna.

– Både (Nicklas) Jadeland och ”Acke” (Alexander Johansson) har messat och sagt att det är skön stämning i stan och i laget och att de det skulle vara kul om jag kom tillbaka.

Tommy Salo säger så här om det nya kontraktsförslaget:

– Man kan säga att vi gått halva vägen var. Det här är mitt slutbud.

Ni går som tåget – behöver ni verkligen fler spelare?

– Inte som vi spelar just nu. Men Valdix är en bra spelare, som vi gärna vill ha och som kan se till att vi blir ännu bättre. Nu ligger vi med i toppen och där vill vi vara kvar, säger Salo.

På onsdag möts just de två ”Valdixlagen”, IKO och Tingsryd.

– Innan dess har jag bestämt mig, säger Andreas Valdix.

? OT har sökt Valdix agent Gunnar Svensson under söndagen, utan resultat. Till Sydsvenskan säger han dock:

– Det lutar åt Oskarshamn. Peo Larsson (sportchef i Malmö) känner till situationen. Om han var intresserad av något annat än provspel borde han ha hört av sig under söndagsförmiddagen och det har han inte gjort.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.