Tamt IKO avklätt av Malmö

Malmö gasade.
IK Oskarshamn rasade.
– Oduglig insats, säger assisterande tränaren Michael Larsson.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2011

Hårdsatsande Malmö på bortais är förmodligen säsongens svåraste uppgift för de flesta allsvenska lag. IK Oskarshamn kombinerade Malmöresan med säsongens hittills sämsta insats. Det samtidigt som ett revanschsuget Malmö trampade gasen i botten från start.

Då förstår ni hur det såg ut i Malmö Arena.

– Vi bjöd Västerås på 4–0, vi gav Leksand ett handikapp på tre mål och nu ger vi Malmö 4–0 innan vi börjar spela, säger Michael Larsson.

Han är helt rätt ute i sin analys. Malmös fyra första mål var nämligen IKO-bjudningar:

? 1–0. Jesper Mattsson lossar stora power play-kanonen, Nicklas Jadeland flyttar på sig och IKO-keepern Alexander Bengtsson släpper billigt pucken via plocken.

? 2–0. Morten Green skjuter, Bengtsson släpper retur rakt ut, Miroslav Lazo får öppet mål.

? 3–0. Daniel Ljungkvist stöter på offensiv blå. Malmö kommer två mot en och Roger Ohlsson nätar via stolpen.

? 4–0. Alexander Barta snurrar i hörnet och spelade in pucken. IKO-backen Tobias Jonsson tappar fullständigt markering på Ivan Ciernik.

– Jag fattar inte vad som händer. Malmö är jätteduktiga, visst, men vi har varit här nere förr och vunnit. Nu har vi sån jäkla respekt och tar jätteavstånd hela tiden.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.