Annons

Stjärnan tappade i andra halvlek i premiären

Stjärnan stod upp bra i den allsvenska premiären mot topptippade Gais.
– Jag var rädd att det skulle bli stora siffror, men det går ändå inte att vara nöjd efter en förlust, säger sportchefen Per Folkesson.
Nyheter • Publicerad 7 november 2009
Stjärnan, i svart, gjorde en godkänd premiär och föll med 2?5 hemma mot topptippade Gais.
Stjärnan, i svart, gjorde en godkänd premiär och föll med 2?5 hemma mot topptippade Gais.Foto: Daniel Svensson

Under den första halvleken gick det inte att se att Gais varit på stor is drygt två månader längre än Stjärnan och dessutom spelat mängder av träningsmatcher mot bra motstånd.

– Vi ligger väl inte 100-procentigt första heller, däremot hotar vi dem rätt bra offensivt, säger Per Folkesson, som fick se gästerna ta ledningen redan efter tre minuter.

Annons

Kvitteringen kom efter en halvtimmes spel och det var Stjärnans vassaste spelare som stod för den. Valerij Savichev fick öppet mål på en retur.

– ”Valle” var riktigt bra i första, tyvärr tomnade han i andra, säger Folkesson.

I andra halvlek flyttade Gais upp positionerna, samtidigt som Stjärnan började slå bort boll efter boll.

– Sättet som vi förlorar andra halvlek på är inte okej. Vi slår fruktansvärt mycket felpass och bjuder Gais på spelvändningar hela tiden.

Hemmalaget var ändå med målmässigt långt in i matchen.

Gais gjorde 2–1 efter 59 minuter, men Stjärnan lyckades – på sitt enda organiserade anfall i andra halvlek – kvittera fem minuter senare när Anton Komkov fick öppet mål fram till 2–2.

Matchen avgjordes sedan när Gais gjorde två identiska hörnmål på tre minuter:

? Eric Claesson dunkade in 3–2 i nättaket på en högerhörna i 71:a.

? Magnus Karlsson hittade samma maska från vänster i 74:e.

Med fem minuter kvar punkterade Joakim Hedberg premiären när han satte 5–2 på straff. Att sedan Henrik Lindberg missade en straff för Stjärnan var av akademisk betydelse.

Annons

– Det är absolut ingen katastrof att förlora med 5–2 mot Gais, men det är konstiga känslor. De har haft en helt annan uppladdning än oss och har en hel del väldigt etablerade spelare, samtidigt som jag förväntat mig mer av dem.

– Inför matchen var jag rädd att det skulle bli stora siffror, det kan jag inte neka till. Men det går inte att vara nöjd när man förlorar, säger Per Folkesson.

Stjärnan: Valerij Savichev, Anton Komkov.

Bandyallsvenskan

Stjärnan 2 (1)

Gais 5 (1)

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons