Sömnigt IKO föll igenom mot Almtuna

En klart godkänd förstaperiod. Sedan föll Oskarshamnsspelet igenom mot Almtuna.
– Vi kan inte spela som några smokinglirare och åka runt och peta, dundrar Oskarshamnstränaren Fredrik Söderström efter matchen.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2011
Foto: Roger Carlsson

Det blev en svidande men rättvis förlust för IK Oskarshamn hemma mot Almtuna. Annars inledde hemmalaget matchen starkt. Redan i första bytet var det ytterst nära ett IKO-mål flera gånger. Ändå var det Almtuna som tog ledningen efter dryga två minuter när Daniel Ljungqvist slog ett felpass i egen zon, varpå Johan Berggren i bortalaget satte ett backhandskott bakom Markus Svensson.

Oskarshamn fortsatte att dominera trots underläget och när Morten H Poulsen drog in 1-1 via ribban efter 15.14, fint framspelad av Matt Ryan och David Rodman, var det synnerligen rättvist.

Så långt såg det relativt lovande ut för Oskarshamn. Sedan tappade hemmalaget spelet fullständigt.

– Med det spelarmaterialet vi har krävs det att vi jobbar hårt. I andra perioden tycker jag att vi frångår det kapitalt. Vi är inkonsekventa och agerar i frustration. Var man gör sin sak, det är en som jobbar samtidigt som fyra tittar på. Det håller inte, säger en mycket besviken Fredrik Söderström.

Johan Berggren gjorde, efter dryga 15 minuter av andra, logiskt 1-2 när hans skott smet in vid Markus Svenssons första stolpe. Ett mål som såg långt ifrån otagbart ut. Fredrik Söderström vaskade sedan om i femmorna till tredje perioden. Kanadensarna, Evan Mcgrath och Matt Ryan, fick spela med Andreas Valdix. Hemmalagets spel förbättrades dock ytterst marginellt.

Almtuna kunde göra 1-3 ur ingenting när William Wallén snabbt fintade bort en IKO-back djupt ner i anfallszon och snärtade pucken förbi Markus Svensson. Ett segt agerande från både målvakt och försvar. Där avgjordes matchen och Joakim Hagelins mål i slutsekunden hade bara akademisk betydelse.

– Vi måste hitta energi och attityd i laget. Vi får se över formationerna. Det här var en riktigt dålig dag på jobbet, tycker Fredrik Söderström.

Tom Linder gjorde comeback i IKO-tröjan och hade precis som laget inte en av sina bättre kvällar. Två utvisningar var det Växjölånet bidrog med i protokollet.

– Det var kul att spela mycket men det kändes ringrostigt och jag blev seg i benen efter halva matchen. Mitt spel kan bli mycket bättre, säger Tom Linder, som tror att han följer med laget till Sundsvall.

Det gör också Sam Lofquist som inte hann bli spelklar till kvällens match.

Oskarshamn- Almtuna 2-3 (1-1,0-1,1-1)

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.