OT:s nya liverapportering blev en dundersuccé

200 läsarkommentarer varje period.
OT:s nya liverapportering blev en omedelbar succé.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2010
Stefan Gråhns. IKO. Borås.
Stefan Gråhns. IKO. Borås.Foto: Borås Tidning

I samband med IK Oskarshamns bortamatch mot Borås lanserade OT ett nytt sätt att rapportera direkt på webben.

Det nya webbverktyget, Cover It Live, innebär att du som läsare kan du följa allt som händer - minut för minut - och samtidigt kommentera och ställa frågor till våra reportrar och krönikörer.

– Läsarna kan vara betydligt mer delaktiga, det är den absolut största vinsten. Jag trodde väl det skulle bli en del läsarkommentarer, men det här var långt över förväntan. Jag drunknade i kommentarer och frågor och han knappt se matchen, säger OT:s Christian Gustafsson, som skötte rapporteringen från Borås ishall.

När matchen var slut hade 500 unika besökare varit inne på liverapporteringen och 600 kommentarer hade skrivits. Det vill säga ungefär 200 kommentarer i snitt per period.

– Vi visste ju att intresset för IK Oskarshamns matcher var stort. Men att det var så här stort trodde vi kanske inte, även om det till viss del säkert är resultat- och framgångsbaserat.

Under matchen fanns även skadade IKO-forwarden, tillika OT-bloggaren, Viktor Gibbs Sjödin, med på chatten.

– Det blev en extra krydda att Gibbs var med. Många verkade uppskatta det, han fick mycket frågor. En tanke framöver är att ha med skadade eller avstängda spelare som bisittare i liverapporteringen. Jag vet att de kör sådant på exempelvis Helsingborgs Dagblad, där de haft bland annat HIF:s Erik Edman som Cover It Live-gäst, säger Gustafsson.

Redan under morgondagens hemmamatch mot Mora blir det ny Cover It Live-rapportering på OT.se.

– Vi kommer köra det här så ofta vi klarar av det med de resurser vi har. Det verkar finnas ett uppdämt intresse för den här typen av rapportering. Även för hemmamatcherna. Det är ju trots allt bara ett par tusen personer som ser matchen i hallen och många ute i landet följer vad som händer IK Oskarshamn.

? OT:s nya liverapportering sköts med hjälp av kanadensiska tjänsten CoverItLive.com. En tjänst som mycket framgångsrikt används av bland andra Aftonbladet, Expressen och Helsingborgs Dagblad.

? Du kan följa allt som händer - minut för minut - och samtidigt kommentera och ställa frågor till våra reportrar och krönikörer.

? Cover It Live användes flitigt av svenska medier under valrörelsen. Bland annat livebloggades det från partiernas valvakor.

? Allt som krävs när du kommer in på OT.se och har letat upp den blå rutan, är att du klickar på ”Titta nu”. Sedan är du igång.

? Cover It Live kan användas på vilket evenemang som helst. Exempelvis presskonferenser, speedwaymatcher för att chatta med aktuella personer.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.