OAIK jagar tredje raka i trettondagscupen

I morgon är det dags för en av årets fotbollshöjdpunkter i Oskarshamn.
Traditionsrika trettondagscupen avgörs i sporthallen i Oscarsgymnasiet.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2013
Tim Johansson och Niki Avdyli i Oskarshamns AIK jagar tredje raka segern i trettondagscupen. Förra året var Avdyli turneringens stora behållning och vann även skytteligan med sina sju mål.
Tim Johansson och Niki Avdyli i Oskarshamns AIK jagar tredje raka segern i trettondagscupen. Förra året var Avdyli turneringens stora behållning och vann även skytteligan med sina sju mål.Foto: Per Hammenvik

– Vi hoppas, precis som de senaste åren, på en fullsatt hall vilket innebär runt 600 personer, säger Kent Persson i arrangerande IFK Oskarshamn.

Futsalturneringen är lika traditionsrik, 29:e året i rad som turneringen arrangeras, som populär bland de lokala fotbollsälskarna.

– Det har blivit som en uppstart för fotbollssäsongen där spelare, ledare och publik träffas och har trevligt, säger Persson.

Tolv lag fördelat på tre grupper gör upp i turneringen som pågår från tidig morgon till kvällen, finalen spelas 17.30.

Division 2-laget Oskarshamns AIK jagar tredje raka segern i turneringen.

– Kommer de med sitt bästa lag så är de, givetvis, storfavoriter. De främsta utmanarna måste väl vara Högsby, Fågelfors och Fårbo.

Och arrangörsklubbens chanser?

– Vi får ses som en dark horse.

Rödsle BK ryktas ha gjort klart med två fina förstärkningar till turneringen då både Peiman Eliassi och Isaac Blixt, båda i OAIK den gångna säsongen, ska finnas med i deras lag.

Grupp A:

Fårbo FF

IFK Oskarshamn

Rödsle BK

Ruda IF

Grupp B:

Högsby IK

Fågelfors IF

IF Ariel

Krokstorps IF

Grupp C:

Oskarshamns AIK

IF Stjärnan

BB2001

Oskarshamns UBK

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.