Melzén fixade sen derbypoäng

Högsby kvitterade i den 89:e minuten.
Men målskytten var besviken.
– Vi borde ha vunnit, säger Daniel Melzén.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2013
Högsbys Daniel Melzén har precis nickat in 1?1-kvitteringen i den 89:e matchminuten. Det fick gästerna att få glädjefnatt, men målskytten själv var missnöjd."Vi skulle haft fler mål" säger Melzén.
Högsbys Daniel Melzén har precis nickat in 1?1-kvitteringen i den 89:e matchminuten. Det fick gästerna att få glädjefnatt, men målskytten själv var missnöjd."Vi skulle haft fler mål" säger Melzén.Foto: Daniel Svensson
Fårbos Oliver Fornander var en av dem som hade bra chanser att göra ett 2?0-mål innan Högsbys sena kvittering.
Fårbos Oliver Fornander var en av dem som hade bra chanser att göra ett 2?0-mål innan Högsbys sena kvittering.Foto: Daniel Svensson

Fårbo har jagat säsongens första seger i elva matcher nu. I det så viktiga derbymötet mot Högsby var det nära. Nästan så nära man kan komma-nära.

Joacim Olssons 1–0-mål efter knappt 40 minuters spel såg länge ut att innebära tre efterlängtade Fårbopoäng.

– Vi måste göra mål på våra chanser, suckar Fårbotränaren Stefan Hällblad.

Han var rejält besviken efter den delade derbypoängen.

På andra sidan omklädningsrumsbygget stod Daniel Melzén och pustade ut. I den 89:e matchminuten såg han till att fixa en poäng till Högsby.

– Det är "Mellen" (Fredrik Johansson, mittback i Högsby) som vinner tillbaka bollen efter hörna och skickar in den till mig. Sedan nickar jag in den via stolpen i mål, säger Melzén.

En sen kvittering borde innebära någon slags glädje, men Melzén var lika besviken som Hällblad.

– Det känns orättvist...vi skulle haft fler mål. Jag tycker inte de är värda sin poäng, vi borde ha vunnit.

Hällblad tyckte att Fårbo var det bättre laget.

– Vi blir lite ängsliga sista tio minuterna, men jag tycker det känns tryggt, de skapade inte särskilt mycket, säger Hällblad.

– Sedan har vi flera riktigt bra lägen att göra mål på. Tycker vi gör en bra insats.

Spelmässigt var det jämnt, men Fårbo hade flera bra chanser att utöka till 2–0 i andra halvlek.

Att det var två bottenlag som jagar efter både segrar och ett vägvinnande spel märktes under de 90 minuterna på Riavallen. Inställningen och derbyviljan fanns där till stora delar. Däremot var det en hel del felpass, felbeslut och småfult spel.

Plus i hemmalaget går till Axel Karlsson som var riktigt bra på Fårbos mittfält.

Högsby ligger på negativ kvalplats, sex poäng före Fårbo, efter elva omgångar. En omgång återstår innan sommaruppehållet.

Fotboll, Elitfyran

Fårbo 1 (1)

Högsby 1 (0)

Fårbo: Joacim Olsson. Högsby: Daniel Melzén.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.