Maskinen IKO malde ner Mora

Segertåget fortsätter.
Fjärde raka segern kom när Mora blev överkörda.
– Hela laget gör en riktigt bra insats, säger tvåmålsskytten Johan Ryno.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2010
Stefan Pettersson gjorde en av säsongens bästa matcher. Han inledde IKO:s målskytte i power play i första perioden.
Stefan Pettersson gjorde en av säsongens bästa matcher. Han inledde IKO:s målskytte i power play i första perioden.Foto: Roger Carlsson
Jimmy Danielsson hade en lugn fredagskväll i IKO-kassen.
Jimmy Danielsson hade en lugn fredagskväll i IKO-kassen.Foto: Roger Carlsson
De 2 401 åskådarna i Arena Oskarshamn gav hemmalaget stående ovationer sista minuten.
De 2 401 åskådarna i Arena Oskarshamn gav hemmalaget stående ovationer sista minuten.Foto: Roger Carlsson
Johan Ryno blev matchvinnare med sina två mål när IK Oskarshamn besegrade Mora med 4?2 på fredagskvällen. I och med segern har IKO nu fyra raka segrar.
Johan Ryno blev matchvinnare med sina två mål när IK Oskarshamn besegrade Mora med 4?2 på fredagskvällen. I och med segern har IKO nu fyra raka segrar.Foto: Roger Carlsson

Johan Ryno, som har gjort hela åtta assist under säsongen, blev matchhjälte mot Mora.

Istället för att spela fram agerade han sniper i mötet mot Mora. Hans mål kom dessutom vid viktiga lägen och blev matchavgörande.

? 2–1 skickade han in efter 2.54 i den andra perioden. Ryno tog fart, kom in i anfallzonen och drog till med ett skott som hittade in i Mora-målvakten, Daniel Hansens, plockhandskryss.

? 4–2 var en riktig delikatess. Tero Konttinen slog en diagonalare till Lukas Ericsson. Ericsson skickade en stenhård passning mot mål och där kom Ryno i full fart, satte fram klubban och styrde upp pucken i nättaket.

– 4–2-målet var extra skönt med tanke på att det kom direkt efter deras 3–2-reducering, säger Ryno.

IKO som dominerade matchen totalt, bortsett från matchens första tio minuter, släppte onödigt in 3–2 i power play efter 15.44 av tredje perioden. Rynos replik kom dock bara tio sekunder senare och blev matchavgörande.

– Vi har ett bra grundspel och alla jobbar hårt. Vi har fyra kedjor som jobbar stenhårt och Mora gick på mindre folk, det känns som att de inte riktigt orkade.

Fjärde raka segern - hur kul är det med hockey just nu?

– Det är klart det är roligt när det går bra. Nu är vi träningslediga i morgon (läs idag) och sedan är det fokus på Tingsrydsmatchen som gäller.

I och med de två målen ligger Ryno nu på tredjeplats i allsvenskans poängliga. Han har gjort elva poäng (3+8). Han skuggas av kedjekamraten Lukas Ericsson som ligger på fjärdeplats med 10 poäng (6+4).

IKO-tränaren Lasse Ivarsson var, av förklarliga skäl, på strålande humör efter matchen. Han valde att hylla kollektivet.

– Jag är skitnöjd! Alla 21 spelare gör det bra idag. I period två och tre är vi riktigt bra. Vi är aggressiva över hela banan och ökar farten på skridskorna.

IKO saknade sedan tidigare Viktor Gibbs Sjödin och Alexander Johansson. På fredagskvällen fick även Chris Nybeck stå över matchen efter en smäll senast mot Borås.

– Det är en blödning i knät. Det blir att cykla bort det och jag hoppas vara tillbaka på onsdag, säger Nybeck.

Hockeyallsvenskan

IK Oskarshamn 4 (1, 1, 2)

Mora 2 (1, 0, 1)

IKO: Johan Ryno 2, Stefan Pettersson, Anton Mylläri.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.