Lindgren tvåa på Parken

Nyheter • Publicerad 10 juni 2012

Fredrik Lindgren följde upp segern på Ullevi med en andraplats i VM-deltävlingen på Parken i Köpenhamn. Jason Crump vann finalen före Lindgren och Greg Hancock som toppar VM-serien.

- Det visar att segern senast inte var någon tillfällighet. Jag är mycket nöjd, sade Lindgren efter tävlingen.

Tävlingen på Parken präglades av täta heat, många omkörningar men också många krascher och några tveksamma domslut. Hemmafavoriten Nicki Pedersen var inblandad i flera incidenter.

- Alla kör på gränsen, ibland lite över, konstaterade Pedersen med ett snett leende.

Fredrik Lindgren klarade sig utan krascher, nyttigt med tanke på att han hade ont i kroppen efter kraschen i Polen förra veckan. Lindgren inledde tävlingen lite tveksamt men blev bättre och bättre. I sin semifinal hade han en hård kamp med Nicki Pedersen som blev utesluten sedan han kanat omkull efter lite kontakt med Lindgren.

"Väldigt nöjd"I finalen startade Lindgren från ytterbana. Han hittade bra fart långt ut i banan och var tvåa efter Crump efter första sväng. Positionerna stod sig sedan resten av heatet.

- Jag är väldigt nöjd med kvällen. Vi letade lite efter rätt inställningar i början av tävlingen innan vi hittade rätt, sade Lindgren.

- Målet inför säsongen var att ta tio poäng per tävling och det har jag gjort med marginal i de senaste tävlingarna, sade Lindgren som nu är sexa i VM-serien.

Jason Crump tog sin 23:e VM-seger i karriären, sin fjärde på Parken - men den första för året.

- Sju finaler på tio år här i Parken. Detta verkar vara stället för mig, sade Crump som är två poäng efter Hancock i VM-serien.

Jonsson besvikenÖvriga svenskar hade inte marginalerna med sig. Andreas Jonsson visade ibland gryende VM-form i vissa heat, som när han vann sitt tredje heat för kvällen. Men Jonsson hade också ett stopp i sitt första heat och hade behövt ytterligare en poäng för att nå semifinalen. Jonsson slutade nia och var mycket besviken efteråt.

Peter Ljung tog också åtta poäng efter ytterligare några vassa starter, han slutade tia medan Antonio Lindbäck fick nöja sig med tre poäng. I sammandraget ligger Jonsson nia, Lindbäck tia och Ljung elva.

Nästa VM-tävling körs i polska Gorzow 23 juni.

TT Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.