Långemåla till division 4

Långemåla IF 2 (2)Nästa år firar Långemåla IF 90-års-jubileum och det firar man med spel i division 4. Långemåla vann kvalet och för första gången i klubbens historia kommer man spela i fyran.
– Så jäkla skönt och så otroligt roligt för föreningen, säger en jublande glad Joakim Svensson, assisterande tränare i Långemåla.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010
Långemåla gjorde vad inget annat lokalt lag mäktade med i kvalet - att ta klivet upp i seriesystemet. Nästa år väntar nya derbymatcher mot bland annat Fårbo.
Långemåla gjorde vad inget annat lokalt lag mäktade med i kvalet - att ta klivet upp i seriesystemet. Nästa år väntar nya derbymatcher mot bland annat Fårbo.Foto: Daniel Svensson

Matchen mot Gunnebo blev inte mycket till match. Långemåla gick tidigt ifrån till en 2-0-ledning, en ledning som sedan aldrig blev riktigt hotad. Resten av matchen blev en lång väntan på slutsignalen.

– Vi glömmer matchen som inte är värd att analyseras. Vi har en buss full med supportrar på plats och nu ska det firas ordentligt, lovar Joakim Svensson.

Efter matchen var det bord bokat på restaurang där laget skulle få njuta av god mat och dryck.

– Det är en härlig stämning i klubben och spelare, ledare och föreningen i stort har verkligen förtjänat detta, avslutar Svensson.

Både Joakim Svensson och huvudtränare Patrik Lindeborg sitter på utgående kontrakt. De vet inte säkert vad de gör nästa år men att de båda stannar i Långemåla är ingen högoddsare.

Peter Törnström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.