Kent Niklasson tar över i Rödsle BK

OT avslöjade planerna redan igår.
Nu är papperna också påskrivna.
Tränarprofilen Kent Niklasson tar över Rödsle BK:s damlag.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2010
Foto: 
Tränarprofilen Kent Niklasson blir ny tränare i Rödsle BK:s damlag.
Tränarprofilen Kent Niklasson blir ny tränare i Rödsle BK:s damlag.Foto: Mikael Algotsson

– Det här känns som en ny och spännande utmaning, säger Niklasson som presenterades för sitt nya lag på en spelarträff under torsdagen.

Niklasson är en av de största tränarprofilerna i regionen och har tränat lag som Oskarshamns AIK, Hultsfred FK och Fårbo FF tidigare. Närmast kommer han från Fårbo och det var nära att han blev kvar där.

– Jag har trivts väldigt bra i Fårbo och det var inte helt lätt att välja bort dem.

Hur pass bra koll har du på damfotboll i allmänhet och Rödsle i synnerhet?

– Ärligt talat så vet jag inte så mycket om damfotboll. Jag har sett några landskamper på tv, men mycket mer än så är det inte. Samtidigt är det fotboll vi snackar om och det har jag jobbat en hel del med.

Har du några idéer som du redan nu har tankar på att använda?

– Det är ju en viss skillnad mot herrfotboll och lite funderingar finns redan. Jag kan inte tala sifferkombinationer om hur vi ska ställa upp redan nu det måste spelarmaterialet avgöra.

Ett skäl som var avgörande var också träningsmängden som finns hos Rödsledamerna.

– De flesta herrlagen på en lite lägre nivå kör två gånger i veckan och då är det svårt att komma någonstans. Nu blir det betydligt mer gemensamma träningar. Vi kommer köra fyra träningar plus individuella pass. Vad jag hört finns det en stor träningsvilja hos tjejerna och dessutom är de unga och utvecklingsbara.

Från Rödsles sida var man mycket nöjda med att ha tränarfrågan löst.

– Det här har givetvis varit högsta prioritet sedan det blev klart att Fredrik Lennqvist lämnar. Vi var i kontakt med Niklasson redan för två år sedan innan Lennqvist blev klar, säger Linda Hällblad, damansvarig i Rödsle BK.

På spelarfronten ser Rödsle ut att få behålla de flesta spelarna. Josefine Forslund har ryggproblem och Marta Otrebska har ljumskproblem. Sedan tidigare har Elsa Karlsson lämnat för division 1-klubben IFK Kalmar.

– Forslund och Otrebska är ju frågetecken, men annars ser vi ut att få behålla samtliga spelare. Först nu när tränarbiten är klar kommer vi lägga fokus på spelartruppen. Klart är att det kommer några spelare från Mönsterås och tränar med oss i nästa vecka, säger Hällblad.

Målsättningen är också solklar. Sejouren i division 3 ska bli ettårig.

– Så är det, men det stora målet för framtiden är att bli ett etablerat lag i division 2.

Niklasson kommer att hålla sitt första träningspass på måndag. Sedan väntar två träningar i veckan innan träningen kör igång på allvar efter nyår.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.