Annons

JSM-guld till Olivia Bergvall

Ledning från start till mål.
Olivia Bergvall vann guld i sitt sista JSM inomhus.
– Det känns riktigt, riktigt bra, säger löpartalangen.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2010
Olivia Bergvall med guldmedaljen från JSM i Malmö.Foto: Johnny Larsson

Målsättningen var glasklar innan JSM. Sista mästerskapet som junior skulle innebära guld på favoritdistansen 1500 meter.

– Jag har tränat på bra och vi var iväg i Spanien över nyår under tre veckor, berättar en glad Bergvall i bilen på väg hem från Malmö.

Annons

Dagen innan tävlingarna tittade Bergvall igenom tiderna för övriga löpare. Hennes personbästa var den bästa i startlistan och då var det bara guld som gällde.

– Jag kände mig lite seg i benen innan loppet, men när jag väl fick ledningen var det bara att köra.

Hon höll sedan ledningen hela vägen och kom i mål på tiden 4.40.32, drygt tre sekunder över sitt personliga rekord.

– Jag är inte 100 procent nöjd med tiden, men det viktigaste idag var guldet.

Den kommande helgen är det senior-SM i Stockholm innan satsningen går över på utomhussäsongen.

– Nu blir det att prestera bra tider som gäller. Jag hoppas att slå personligt rekord i helgen och då kanske det kan räcka till en finalplats, säger Bergvall, som dock siktar betydligt högre än så.

– Under sommaren hoppas jag kunna gå under 4.30.00 och då ska jag förhoppningsvis kunna vinna JSM utomhus också.

? Oskarshamns SK hade ytterligare fyra deltagare vid helgens JSM-tävlingar i Malmö. I P19-klassen över 400 meter blev Patrik Nilsson utslagen i försöken på tiden 53.68. Emelie Gabrielsson gjorde ett bra lopp i K22-klassen 400 meter. Tiden 59.68 var bara tre hundradelar från hennes personliga rekord, men tyvärr räckte det inte till final. Ida Carlsson slog personligt rekord två gånger om på 60 meter i F19-klassen. I försöken blev det 7.87 och i finalen blev det 7.83 och det räckte till en sjundeplats. I längdhopp gck hon till final där hon hoppade 5.40, men det räckte inte till de sex bästa platsrna som fick hoppa vidare i finalen. Den sista OSK-deltagaren var Markus Pettersson. Han kom på niondeplats i P17 med tiden 4.21.92.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons