IKO:s motståndare del 3 - Enköping

Oskarshamns-Tidningen fortsätter nedräkningen idag med att presentera kvalseriens stora skräll Enköping.
Enköpings rutinerade målvakt Ola Nilsson, med elitseriemeriter, tror inte att något av division 1-lagen ska kunna rubba IK Oskarshamn och Sundsvall.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2010
Ola Nilsson vaktade Nybrokassen under säsongerna 04/05 och 05/06. Nu är han en viktig kugge i kvalserieklara Enköping.
Ola Nilsson vaktade Nybrokassen under säsongerna 04/05 och 05/06. Nu är han en viktig kugge i kvalserieklara Enköping.Foto: Mats Holmertz

1. Vad är det som tagit Enköping till kvalserien?

– De senaste två åren har Örebro och Troja blivit för tuffa och de lagen har tagit klivet upp i allsvenskan. I år fick vi en gynnsammare lottning plus att vi har ett ungt och hungrigt lag som framförallt förbättrat defensiven som varit svag de senaste åren.

2. Hur ser du på era chanser i kvalserien?

– Helt ärligt kommer vi inte kunna rå på de allsvenska lagen. Det vore bragdstämpel på oss om vi lyckades med det. För det första är södra serien den bästa utan snack och sedan tror jag ingen kan utmana de allsvenska lagen.

3. Du ser alltså Oskarshamn och Sundsvall som storfavoriter?

– Jag anser att skillnaden mellan division 1 och allsvenskan blir större och större. Det börjar bli som glappet mellan elitserien och allsvenskan. Jag inledde ju säsongen i Almtuna, men sedan blev jag skadad och var borta i 2,5 månader. När jag sedan kom tillbaka och spelade med Enköping kändes det som jag tog allt.

4. Hur bra koll har du på IK Oskarshamn?

– Jag vet att de har en duktig målvakt i David Rautio sedan känner jag ju till Ragnar Karlsson. De har ju precis som oss haft ett ungt lag, men jag har inte så mycket mer koll.

5. Olofström, Nybro, Tingsryd och Oskarshamn blir matcher med derbykaraktär - är det något ni kan dra nytta av?

– Det är klart att de lägger kanske större fokus på de matcherna och det kan bli till vår fördel. Det kan nog bli så att de tar oss lite för enkelt. Vi ska göra vad vi kan för att spöka för de andra lagen och röra om i grytan så gott det går.

? Vägen till kvalserien: Tvåa i division 1 C på 56 poäng. Två i Allettan mellan på 31 poäng. 2–1 i matcher mot Asplöven i playoff 3.

? Hemmaarena är Bahcohallen och den rymmer 1800 åskådare.

? Har ett väldigt ungt lag med en medelålder på 22.6 år.

? IKO-veteranen Alexander Johansson har gjort ett fåtal matcher för Enköping under 90-talet.

? Lagets poängkung är 28-årige forwarden Andreaz Persson som gjort 64 poäng.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.