IKO vände vackert mot SSK

Ett skitmål av en grovjobbare. Briljans av en lagkapten. Sedan hade IKO spräckt Södertäljes segersvit.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2013
Foto: 

IK Oskarshamn behåller närkontakten med playoff-strecket. Efter två perioder såg en svidande förlust ut att vara i antågande hemma mot Södertälje. Efter den tredje kunde IKO:s lagkapten, Stefan Öhman, pusta ut och konstatera att hans lag fortfarande är bra med i kampen om playoff.

– Otroligt skönt. Det var viktigt både för poängställningen och självförtroendet att komma tillbaka efter 2-3 mot Troja sist, säger Öhman.

Södertälje kom till Arena Oskarshamn med nio raka trepoängare och det syntes i delar av matchen. Bortalaget hade varit lite vassare än IKO och ledde rättvist med 1-0 inför tredje perioden. Målskytt – backen Johan Jonsson.

IKO bestämde sig för en taktisk förändring.

– Vi pratade om att vi skulle gå ut och sätta press på Södertälje, upp med laget och åka mer skridskor. Vi skulle inte ställa upp och styra, berättar IKO:s assisterande tränare Michael Larsson.

Förändringen gav effekt. Oskarshamn fick klart bättre tryck på Södertälje. Victor Svensson jobbade in den viktiga kvitteringen från en position bakom Södertäljekeepern Sebastian Idoffs mål. Då hade det bara gått 1.20 av period tre.

Om kvitteringen var ett skitmål var ledningsmålet desto snyggare. Sam Lofquist spelade upp till John Vigilante som passade pucken in i mitten till Stefan Öhman som kom i fart. Öhman snirklade sig mellan SSK-backarna och satte 2-1.

– Det var fint hela vägen. Vi hade snackat om det inför tredje. De blev lite öppna i mitten för de ville kliva på hårt på sargerna så vi snackade om att hitta det där hålet, säger Öhman.

En stund senare kom det som blev spiken i kistan. Morten Poulsen väggade med John Vigilante och dansken hade bara att sätta dit pucken i öppet mål. Michael Nylander petade in 3-2 med tio sekunder kvar men då var det för sent för bortalaget.

För Oskarshamn väntar nu Mora borta på tisdag. Ett Mora som innehar sjundeplatsen, två poäng före IKO.

– En viktig match. Igen, säger Stefan Öhman med ett leende.

Pontus Persson

Följ OT:s liverapportering igen. IK Oskarshamn-Södertälje SK

IK Oskarshamn 3 (0, 0, 3)

Södertälje 2 (1, 0, 1)

IKO: Victor Svensson, Stefan Öhman, Morten Poulsen.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.