IKO uppgraderar fjärdekedjan

IK Oskarshamn fortsätter sin norrturné.
I kväll väntar Sundsvall – med två kedjor som bytt plats.
– Har man gjort det bra, ska man få veta det, säger tränaren Lasse Ivarsson.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010
Foto: 
Anton Persson.
Anton Persson.Foto: Roger Carlsson
Lasse Ivarsson möblerar om i hierarkin.
Lasse Ivarsson möblerar om i hierarkin.Foto: Per Hammenvik

I vanliga fall brukar det kanske inte tas så stor notis om vilket nummer i rangordningen en kedja har. IKO-tränaren Lasse Ivarsson är dock av en annan åsikt.

Jim Nordh, Kristoffer Jonsson och Ragnar Karlsson – det som under hela säsongen varit IKO:s fjärdekedja – har gjort flera bra matcher. Nu belönas de och åker hiss upp ett pinnhål.

– De var vår bästa enhet mot Almtuna, så nu puttar jag upp dem ett snäpp. De är nu vår tredjekedja i stället, säger Ivarsson.

Varför är det viktigt?

– Det blir som en morot för gruppen. Killarna ska få veta när de gjort något bra och det är viktigt att även de som gör skitjobbet och driver laget får cred.

Däremot har han svårt att rangordna de två förstafemmorna.

– Ja, de känns faktiskt som ettor båda två. Det är en förmån att ha två formationer som producerar match efter match. Det är få lag förunnat.

Andreas Valdix fortsätter tillsammans med Stefan Gråhns och Mattias Guter. Däremot blir det en förändring i den nya fjärdekedjan.

– Jag byter ut Martin Olsson och sätter in Anton Persson där. Det är inget konstigt med att Martin får sitta vid sidan av. Vi har en enorm konkurrens i laget och han har spelat varje match som förstaårssenior. Han behöver landa lite, kanske köra lite egenträning och bli ännu mer preparerad.

Vem som står i mål bestäms i dag. Däremot kommer IKO, precis som i tredje perioden mot Almtuna, att fortsätta spela på sju backar.

– Vi matchade ju in Alexander Johansson under matchens gång och det fungerade bra. Så vi börjar på sju, är det någon som inte är sugen så märks det snart.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.