IKO-tränaren: ”Vi ska studsa tillbaka med buller och bång”

IKO-tränaren är obeveklig.
– Västeråsmatchen var vår sämsta insats för säsongen. Jag förväntar mig att vi studsar tillbaka med buller och bång mot Leksand, säger Lasse Ivarsson.
Nyheter • Publicerad 4 november 2010
Foto: Daniel Svensson

Det var aldrig nära att IKO lyckades knipa någon poäng i ABB Arena Nord i Västerås i tisdags.

– Jag sa ju till dig efter matchen att det var en av de sämsta matcherna vi gjort under säsongen. Jag har funderat på det där över natten och jag står fast vid det. Det var nästan sämre än träningsmatchen nere i Kristianstad. Vi gick inte in och tog stryk för kompisen, det såg snarare ut som att vi ville sitta hemma i soffan och käka chips, säger Lasse Ivarsson.

Kan det vara så att det, efter alla segrar, smugit sig in en känsla i laget att ni är bättre än ni är?

– Så kan det vara. Spelarna kanske omedvetet känner att: ”Äh, jag behöver inte ta den där smällen. Det här löser sig ändå”. Det kanske det gör mot de så kallade sämre lagen, men nu möter vi bara lag som ligger i toppen av ligan. Då håller det inte.

Hur ska du göra för att få upp spelarna ur soffan, då?

– Vi hade ett bra snack innan träningen i Västerås i dag (läs: i går). Vi pratade om vad vi gjort när vi presterat och gjort resultat. Det handlar om detaljer. Vi måste vinna kamperna en mot en om vi ska börja vinna matcher igen. Jag blir jätteförvånad om vi inte kryper upp ur gropen och studsar tillbaka med buller och bång mot Leksand.

Några ändringar i femmorna?

– Nej, jag är sådan som person att jag tror på folk och tror de kommer göra bättre nästa gång. Enda ändringen är att Jimmy Danielsson står i måli stället för Jens Holmström.

Har det något med Jens jättetavla mot Västerås att göra?

– Inte alls. Det är enligt planen. Jimmy hade stått även om Jens spikat igen mot Västerås.

Chris Nybeck sitter på bänken och Joonas Rönnberg sitter kvar på läktaren med sina onda ljumskar. I övrigt är det ett IKO utan blessyrer som tar sig an Leksand i kväll.

– Det är väl lite det som är felet. Ingen hade det minsta lilla inte efter Västeråsmatchen. Det brukar inte vara något gott tecken, säger Lasse Ivarsson.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.